Husbonden har høstet rabarber i haven til en lille rabarberkage.
Ca. ½ kg rabarber
6 spsk sukker
evt. lidt ingefær og appelsinsaft og skal
100 g margarine
150 g (ca. 2½ dl) mel
90 g (ca. 1 dl) sukker
Margarinen smuldres i melet,
sukkeret tilsættes
Rabarberne kommes i et ildfast fad.
Dejen drysses over.
Bages v/ 200° i 40-45 min
Serveres f.eks. med:
Velbekomme
Opskriften er taget fra "Mad fra Brugsen", Fællesforeningen for Danmarks Brugsforeninger, 1981
Det ser lækkert ud, mine rabarber er vist nok arvestykker fra havens forrige ejers (en dame på omkring 70)mor. Det er enormt hyggeligt men desværre giver de ikke noget som helst udbytte - så ingen rabarberkage til os :(
SvarSletSå må I komme og få en blok her, vi har flere end vi får brugt.
SvarSletDen ser god ud og der er ikke så meget sukker i som de opskrifter jeg har. den må jeg heller prøve for min mand har sukkersyge. mvh Lone
SvarSlet