mandag den 6. december 2010

I denne nissetid.

Da jeg var barn, blev der ikke pyntet til jul i utide. Dvs. der kom ikke pynt op før lillejuleaften. Da gik min mor så til gengæld også den halve nat og pyntede. Hun strøg silkebånd på radiatorrørene og lavede masser af juledekorationer. Juletræet kom ind og kassen med juletræspynt sat frem. Næste morgen stod træet pyntet. Det havde nissen gjort i løbet af natten. Og det er ganske vist, min storebror har selv set ham.

Vi havde selvfølgelig også en adventskrans hængende i loftet. Og 1. søndag i Advent gik jeg rundt med kriller i maven, for hvornår kommer han dog? Min nisse. Pludselig ringede det på døren og der stod han så - Nissen. Jeg var meget stor, inden jeg forstod, det var min mor, der ringede på døren.

Kisser med Nissen
Næst efter Bamse (som nu sidder i mit syværelse) var han mit kæreste eje.

Mange år senere boede jeg i København, på Christianshavn lige ned til kanalen sammen med gemalen og ældstebarnet.Overgaden Oven Vandet
vi boede i kælderen


 Da vi boede der, var man i gang med at renovere huset, så det var helt dækket af stillads og presseninger. Mandag efter 1. søndag i Advent bankede en af håndværkerne på vores dør inden under presseningen og afleverede en pakke posten var kommet med.
Det var Nissen!

Ældstebarnet 5-6 uger gammel med Nissen i baggrunden

Nu er ældstebarnet flyttet hjemmefra, men Nissen kommer stadig 1. søndag i Advent. Han har julesokker og pynt med, så vi kan få pyntet til jul.
Han venter trofast på, at ældstebarnet kommer forbi en gang imellem. Ca. hver søndag efter adventsgaven.

Nissen sidder i køkkenet og venter på ældstebarnet

6 kommentarer:

 1. tak for en sød lille historie om din nisse :)

  SvarSlet
 2. Hej Kirsten!

  Sikke en sød historie og tradition :o)

  God weekend.
  Knus Randi

  SvarSlet
 3. Randi:
  Tak og i lige måde.
  Selv knus

  SvarSlet
 4. Sikke en sød historie. Ja, det er da ganske vist, er der er nisser til. Jeg er på vej en tur rundt til alle jer, der har været så søde at linke til mig. Det når jeg alt for sjældent. Tak og rigtig glædelig jul.

  SvarSlet
 5. Jeg faldt lige over din blog og faldt helt i staver over din nisse-fortælling - Tak :-)

  SvarSlet